Kello pärisi kuuden aikaan aamulla. Olimme yön aikana saapuneet satamaan, jossa kanssamme olivat jo Celebrity Infinity ja Holland America Linen Nieuw Amstrdam sekä tuloa teki parhaillaan Celebrity Solstice, Carnival Miracle sekä Princess varustamon alus.  Aurinko ei ollut vielä noussut, joten saimme ihastella Fort Lauderdalen rannan pilvenpiirtäjähotelleja yövalaistuksessaan.

JS jäi vielä nukkumaan, kun JK lähti ylös aurinkokannelle katsomaan sataman menoa ja auringonnousua sekä nauttimaan aamiaista Windjammerissa.

Laivan infoteeveissä oli koko ajan päivitettyä tietoa siitä mihinkä aikaan oli minkäkin ryhmän maihinnousu ja missä sijaitsi odotusaula. Meidän lähtöaikamme oli aamun aikana jo kahteen kertaan ehtinyt muuttua, joten hytissä ei voinut liian pitkään odotella. Oli siirryttävä käsimatkatavaroiden kanssa omaan lähtöaulaan odottamaan kuulutuksia, sillä ne eivät kuluneet muualla laivalla.

Lähtöaulassamme Amber Theaterissa oli tarjolla virvokkeita ja leivonnaisia ja teeveessä pyöri sunnuntaiaamun CNN-uutiset.  Lähtöaikamme oli jälleen muuttunut, mutta mikäs meidän oli odotellessa tässä suurenmoisessa laivassa.

Lopulta numeromme kutsuttin ja siirryimme Royal Promenaden kautta terminaaliin.

Terminaalissa oli iso aula ja katosta roikkuvissa monitoreissa numeroita. Etsimme oman numeromme (luggage tagin numeron) ja sieltä löytyivät eilen illalla hytin ulkopuolelle jättämämme matkalaukut.

Seuraavaksi passintarkastukseen, joka oli vain pintapuolinen verrattuna lentokentän tarkastukseen. Virkailija vain katsoi passimme ja kyseli lomamme jatkosuunnitelmista ja kotiinpaluun aikataulusta.

Terminaalin ulkopuolelta otimme taxin Fort Lauderdalen kansainväliselle lentokentälle, joka sijaitsi aivan sataman vieressä. Meidän oli tarkoitus Fort Lauderdalessa osallistua Royal Caribbeanin myymälle sightseeing retkelle, mutta ikäväksemme retki oli peruttu ja muut tarjolla olevat retket olivat meille liian pitkiä lentomme vuoksi. Saimme rahat maksamastamme retkestä takaisin Seapass tilillemme laivalla.

Lähdimme siis satamasta lentokentälle, jossa odottelimme iltapäivän lentoamme New Yorkiin. Olisimme halunneet nähdä Fort Lauderdalen, mutta emme viitsineet omin nokkinemme lähteä kentältä enää kaupunkiin, jottemme myöhästyisi lennoltamme. Yhdysvalloissa kun kaikenmaailman turvatarkastukset vievät oman aikansa, vaikka kaikki onkin erittäin järjestelmällisesti hoidettu.

Lentomme Fort Lauderdalesta Newarkiin oli ylibuukattu ja kahdelle matkustajalle tarjottiin mahdollisuus jättäytyä lennolta ja matkustaa seuraavana päivänä ykkösluokassa. Lentoyhtiö tarjosi myös yön hotellissa, ateriakupongit ja 300$ voucherin johonkin (emme saaneet selvää mihin). Hieman meitä houkutti jättäytyä vielä päiväksi Floridaan ja kokea seuraavana päivänä ykkösluokan herkut. Mutta lähdimme kuitenkin New Yorkiin, jossa meillä oli hotelli jo maksettuna.

Lento Fort Lauderdalesta Newarkin kentälle New Jerseyhin kesti noin 3 tuntia. Koneesta ihailimme Manhattanin silhuettia korkeine pilvenpiirtäjineen. Vapaudenpatsaskin nökötti saarellaan.

Newarkista otimme junan (AirTrain) Penn Stationille Manhattanille. Lippu maksoi 12,50$ henkilöltä ja matka kesti noin puoli tuntia. Taxi olisi maksanut lähemmäs satasen.

Hotellimme Metro Hotel sijaitsi vain kolmen korttelin päässä Penn Stationista, Empire State Buildingin, Macy'sin ja Broadwayn naapurissa. Hotel Metro oli vaatimattomampi kuin lomamme aikaisemmat majoitukset (huone jopa pienempi kuin hyttimme laivalla), mutta huokui tiettyä newyorkilaista olemusta. Nyt ei oltu enää Miamissa.

Päätimme lähteä tutustumaan naapurustoon, mutta ulos päästyämme totesimme palanneemme tropiikista takaisin talveen ja palasimme sisälle lisäämään vaatteita. Pipokin piti käydä ostamassa sunnuntai-iltana aukiolevasta matkamuistomyymälästä, kun ulkona todellakin oli kylmä emmekä olleet niin hyvin varautuneet.

Kävelimme muutaman korttelin Times Squarelle ihastelemaan valomerta. Vaikka oli sunnuntai-ilta, aukio oli tupaten täynnä ihmisiä. Yritimme käydä Hard Rock Cafessa drinksulla, mutta siellä ei ollut yksinkertaisesti tilaa. Vierestä löysimme Suomessakin piipahtaneen Planet Hollywoodin, jossa pidimme pienen iltapalatuokion ennen palaamista hotelliin suunnittelemaan seuraavaa päivää.