Lähdön päivä. Kaikki hyvä loppuu aikanaan.

Saimme ängettyä kaikki tavaramme matkalaukkuihimme (ja uusi kabiinilaukku osoittautui aivan loistavaksi) ja hieman tilaakin jäi muutamaan kulmaan. Tänään voisi siis vielä tehdä viimeisiä ostoksia.

Huoneenluovutusaika oli kahdeltatoista. Kävimme kirjautumassa ulos, jätimme laukkumme hotellin säilytyshuoneeseen ja tilasimme conciergeltä lentokenttäkuljetuksen. Kuljetuksemme lähtisi 17:15 hotellin edestä, meitä tultaisiin kutsumaan aulasta. JFK:llä olisimme 18:45 (suositellaan kuulemma olemaan kolme tuntia ennen lennon lähtöä).  

Asiat hoidettu, nyt "kaupungille" vielä muutamaksi tunniksi.

Suuntasimme NBC studioille, koska halusimme studiokierrokselle. Valitettavasti kaikki päivän kierrokset olivat täynnä, joten jouduimme tyytymään pelkkään shoppailuun. Loput tuliaiset; itselle ja muille. Löysimme myös NBC:n viereisestä korttelista, Today Show'n studion naapurista, Nintendo Worldin. Kävimme ihastelemassa (ja shoppailemassa) Nintendo tuliaisia. Olisimme ostaneet edulliseen hintaan myös uusia pelejä, mutta ikävä kyllä ne eivät toimineet eurooppalaisissa koneissa. 

NBC:n ja Nintendon jälkeen oli vielä muutama tunti kulutettavana. Aloimme suunnata kohti Theater Districtiä, mutta jo kaksi päivää kipeänä olleet jalkapohjamme pakottivat meidät jälleen yhdelle istuma(tankkaus)tauolle. 

Päivä oli muuten New Yorkin lomamme lämpimin. Hetken saattoi pärjätä ilman takkiakin.

Taukomme baarissa venähti, kun päätimme nauttia lounaammekin siellä. Jotainhan oli syötävä ennen lentokentälle lähtöä, siellä ei kuitenkaan ole hyvää ruokaa edulliseen hintaan.

Lounaan jälkeen kävelimme takaisin hotellille (Times Squarelta hotellille noin 10 korttelia, New Yorkissa ei matka eikä mikään) odottamaan lentokenttäkuljetusta.

Kuljetuksemme oli varattu kello 17:15, mutta tuli hakemaan meidät 17:30. Kyydissä oli jo muutamia ihmisiä. Meidän jälkeemme haettiin vielä muutama asiakas eri puolilta Manhattania ja sitten alettiin matkaamaan Queensiin. Ensimmäiseksi ajettiin La Guardianin lentokentälle ja jätettiin ihmisiä eri terminaaleihin. La Guardianin jälkeen suuntasimme Brooklyniin JFK:lle ja sielläkin jätettiin ihmisiä eri terminaaleihin. Me jäimme viimeisinä pois kyydistä, vähän päälle seitsemän.

Lähtöselvityksessä meitä onniteltiin jälleen. Matkatoimisto oli varmaan lentoyhtiöillekin ilmoittanut häämatkastamme, vaikkemme lennoillamme mitään erityiskohtelua saaneetkaan.

Lentomme boarding alkoi melkein tuntia ennen lähtöaikaa. Kone oli iso Boeing 747-400, jossa on edessä kaksi kerrosta (samanlaisella lensimme tullessa Lontoosta Miamiin). Kuolasimme taas Club World luokan valtavia istuimia (vuoteita) ja päät kumarassa etenimme kohti ahdasta sikaosastoa. Onneksi sentään kyseessä oli yölento, voisimme koittaa nukkua matkalla (jos ilmaisten uutuusleffojen katsomiselta malttaisimme).

Helsingissä meitä odotti yllätys, kun toinen matkalaukkumme oli päättänyt jatkaa lomailua. Se viihtyi selkeästi paremmin jossain muualla kuin koto-Suomessa kanssamme.

 

 Seuraavaa matkaa odotellessa....

 

 

 

Päivän matkustus: Hotellilta kotiin 21,5h

Hereillä 35h

Kuljetus hotellilta kentälle 27$/hlö. Taxi olisi maksanut yli satasen.