Hotellimme aamupala oli surkea. Leivänpäälle ei muuta laitettavaa kuin voita tai hilloa ja jouduimme syömään pahvilautasilta muoviottimilla. Äkkiä siis pois sieltä ja ulos kylmyyteen. 

Lähdimme kävelemään 5th Avenueta pitkin pohjoiseen, kunnes päätimme kääntyä ympäri ja suunnata 9th Avenuen ja 34th Streetin kulmaan Nykin suurimpaan kameraliikkeeseen. Olimme edelleen Kumisaappaan ja Omenan armoilla. Halvan dollarin houkuttelemina päätimme ostaa uuden kameran Jenkeistä eikä vasta Suomesta. Ja olisihan sille vielä viimeisinä päivinä käyttöäkin.

Kamerakauppa oli valtava ja täynnä partaisia, pitkäpulisonkisia, kipapäisiä juutalaismyyjiä. Aikamme kameroita testailtuamme päädyimme Canonilaiseen järkkärimäiseen digikameraan (hervottoman paljon suurempi kuin vanha, mutta ehkä sitten parempikin). Hintaa koko paketille (kamera, 8GB muistikortti, vara-akku, kameralaukku, 2 vuoden kansainvälinen takuu ja verot) ei tullut kuin 418€. 

Kamerakaupan toiminta oli erikoista. Ensin kerrottiin Canonin edustajalle mikä kamera haluttiin ja hän printtasi siitä meille lapun, jonka kanssa talsimme seuraavalle tiskille. Siellä seuraavan myyjän kanssa keskusteltiin lisävarusteista ja sovittiin hinta. Häneltä saatiin lappu, jonka kanssa siirryttiin alakertaan maksamaan ostokset. Maksun jälkeen menimme vielä neljännelle tiskille hakemaan tavarat. Pitkä ketju, mutta kaikki sujui yllättävän verkkaisasti (ja näin niitä ihmisiä saadaan työllistettyä!). Kamera oli meidän!

Kamerakaupoilla meni niin kauan aikaa, että seuraavaksi oli aika siirtyä lounastamaan. Onneksi lähistöllä oli Taco Bell, jonka perään JK oli vuosia jo kuolannut. Ja yhtä hyvää oli ruoka edelleen. 

Lounaan jälkeen ihastelimme vähän neighbourhoodimme näkymiä (Madison Square Garden, US Post Office, New Yorker, Empire State Building, Macy's....) ja veimme kameramme hotelliin latautumaan, jotta se olisi seuraavana päivänä kuvauskunnossa. 

Koska olimme toistaiseksi vielä Kumisaappaan ja Omenan armoilla, päätimme lähteä Etelä-Manhattanille shoppamaan ja hoitaa nähtävyydet vasta seuraavana päivänä. 

Menimme metrolla Etelä-Manhattanille WTC:n (tai Ground Zeron) vieressä olevaan Century21 outletmyymälään. Kiertelimme ja sovittelimme vähän vaatteita ja poistuimme myymälästä matkustamokokoisen matkalaukun kanssa. Johonkin nämä kaikki New Yorkin ostokset pitää saada...

Shoppailun jälkeen kävelimme ympäriinsä Financial Districtissä, Chinatownissa, Little Italyssa ja SoHossa. Näimme Wall Streetin, Brooklyn Bridgen ja Brooklynin skylinen pilvenpiirtäjineen. Ja kyllä, tänään piti olla ostospäivä, ei nähtävyyspäivä (kuvat siis edelleen Omenalla otettuja).

SoHoon asti päästyämme olimme kävelleet jo tunteja; jalkoja sattui ja vatsat murisi. Päätimme hypätä taas metron kyytiin ja palata hotellille viemään ostokset pois. 

Sitten syömään viereiseen Irkkubaariin ja testaamaan uutta kameraa. Kävimme myös hotellimme kattoterassilla kuvaamassa Empire State Buildingiä iltavalaistuksessa. 

Päätimme vielä lähteä käymään Central Parkin kupeessa 5th Avenuella sijaitsevassa Applen 24-h aukiolevassa myymälässä ihastelemassa uutta iPad2:sta, josta JK kovasti unelmoi. Valitettavasti niitä ei ollut yhtään varastossa (ainoastaan leikkikaluina pöydillä, ja pitihän sitä vähän leikkiäkin ), joten jouduimme poistumaan tyhjin käsin. Aamulla kuulemma tulisi uusi erä myyntiin, mutta varausta ei voinut tehdä ja ihmisiä alkoi ulkona jo jonottaa ostosvuoroaan.

Vaikka jalkamme olivat murskana kaikesta päivän kävelystä ja ulkona oli hyytävä viima, päätimme kävellä takaisin hotellille. Saisimme samalla räpsiä kuvia uudella kamerallamme New Yorkin valoista. Ihastelimme matkalla 5th Avenuen luxusputiikkeja, Rockefeller Centeriä, Music Hallia ja olisimme halunneet käydä Rockefellerin näköalatasanteella, mutta se oli sulkeutunut hetkeä aikaisemmin puoleltaöin.